Salam Perey
"Video Ada di bawah"
"Video Ada di bawah"
Tolong subscribe channel youtube
Ngektsai Fanclub ni ok! Ngektsai punya jugak... Ramai bertanya tentang resepi
kambing yang selalu Ngektsai post dalam story ig dan fb, so Ngektsai share lah
kat korang yang ingin nak try. Simple jer! Menu ni i selalu makan di Escobar,
Damai Central Kuching! ❤️
- Kambing of koz!
- Tepung jagung
- Tepung gandum
- Serbuk cili
- Bawang putih potong kecil
- Daun bawang
- Daun sup
- Cili padi
- Stok ayam
Cara2 nya;
- Rebus kambing kasi lembut sikit, toskan!
- Goreng bersama tepung gandum, tepung jagung n serbuk cili
- Goreng secukup masak
- Tumis bawang putih
- Masukkan cili padi
- Masukkan daging kambing yang telah digoreng
- Masukkan daun bawang
- Masukkan stok ayam dengan sedikit air rebusan kambing tadi
- Garan n aji secukup rasa
- Letak dlm pinggan, tabur daun sup untuk menaikkan aroma!
- Makan lah apa lagi!
Resepi ni mudah jer nak disediakan. Ngektsai yang sentiasa sibuk pun sempat siapkan kurang sejam jer. Resepi simple mcm ni sesuai utk mereka yang bujang, jauh dari family, nak try2 masakan kambing yang berbeza sikit...
Rasanya pedas2 n masin sikit
bergantung dengan selera korang nak bubuh bahan. Jangan lupa share, ada butang
share kat bawah. Boleh share wasap, facebook... kita kongsi menu ni kat orang
lain.
Ps : rasa bersalah la bila post2
gamba makanan tapi sik dpt berik org rasa... now, dah ada resepi, boleh cuba
dimpun k!
#TheNgektsai
#thelegendaryngektsai
#ngektsaididapur
Video di sini!
SHARE VIA SOCIAL NETWORKS