15,145,111 views @YOUTUBE AND KEEP COUNTING. UPDATED 3 MARCH 2021 AND 78K SUBSCRIBERS THANKS FOR WATCHING

Salt & Chilli Lamb versi Ngektsai!

Salam Perey
"Video Ada di bawah"




Tolong subscribe channel youtube Ngektsai Fanclub ni ok! Ngektsai punya jugak... Ramai bertanya tentang resepi kambing yang selalu Ngektsai post dalam story ig dan fb, so Ngektsai share lah kat korang yang ingin nak try. Simple jer! Menu ni i selalu makan di Escobar, Damai Central Kuching!

 

Bahan-bahan Salt & Chilli Lamb;
  1. Kambing of koz!
  2. Tepung jagung
  3. Tepung gandum
  4. Serbuk cili
  5. Bawang putih potong kecil
  6. Daun bawang
  7. Daun sup
  8. Cili padi
  9. Stok ayam


Cara2 nya;
  1. Rebus kambing kasi lembut sikit, toskan!
  2. Goreng bersama tepung gandum, tepung jagung n serbuk cili
  3. Goreng secukup masak
  4. Tumis bawang putih
  5. Masukkan cili padi
  6. Masukkan daging kambing yang telah digoreng
  7. Masukkan daun bawang
  8. Masukkan stok ayam dengan sedikit air rebusan kambing tadi
  9. Garan n aji secukup rasa
  10. Letak dlm pinggan, tabur daun sup untuk menaikkan aroma!
  11. Makan lah apa lagi!


Resepi ni mudah jer nak disediakan. Ngektsai yang sentiasa sibuk pun sempat siapkan kurang sejam jer. Resepi simple mcm ni sesuai utk mereka yang bujang, jauh dari family, nak try2 masakan kambing yang berbeza sikit...
Rasanya pedas2 n masin sikit bergantung dengan selera korang nak bubuh bahan. Jangan lupa share, ada butang share kat bawah. Boleh share wasap, facebook... kita kongsi menu ni kat orang lain.

Ps : rasa bersalah la bila post2 gamba makanan tapi sik dpt berik org rasa... now, dah ada resepi, boleh cuba dimpun k!

#TheNgektsai
#thelegendaryngektsai
#ngektsaididapur

 
Video di sini!


 SHARE VIA SOCIAL NETWORKS

.